top of page
CT Ushqimi 4 Mendimi: Ushqimi Lokal. Punë lokale.
Home Gardening

Ushqimi lokal.

CT Food4Thought do të sjellë ushqim të freskët, ushqyes dhe pa pesticide në bankat lokale të ushqimit, strehimoret, kuzhinat e supave dhe shkollat për komunitetet në të gjithë Konektikatin. Përveç kësaj, ferma do të furnizojë gjithashtu dyqanet ushqimore dhe kooperativat me pakicë me produkte të freskëta si një mënyrë për të gjeneruar të ardhura për të mbështetur të gjitha programet e NOI. New Opportunities ka partnerizuar me një kompani udhëheqëse në industrinë e Teknologjisë së Kontrollit të Mjedisit Bujqësor, AmHydro nga Arcata, CA.  Sera CT Food4Thought, e para nga tre objektet e planifikuara, do të hapet në Torrington, CT në fund të vitit 2021.

Kjo fermë hidroponike do të përdorë 90% më pak ujë se bujqësia konvencionale në terren dhe do të jetë në gjendje të prodhojë më shumë se 10 herë më shumë se sasia e prodhimit që japin metodat tradicionale të rritjes. Ferma do të jetë gjithashtu në gjendje të funksionojë gjatë gjithë vitit për shkak të kontrolleve mjedisore brenda serrës që mund të simulojnë kushtet perfekte të rritjes së bimëve edhe në dimër. Kjo do t'i lejojë njerëzit në Connecticut të kenë akses në prodhime të freskëta vendase gjatë gjithë vitit në krahasim me sezonin normal të rritjes në natyrë në zonë që zgjat afërsisht 120 ditë.
 

Punë lokale.

Me rëndësi të njëjtë për komunitetin Qendror të Connecticut, CT Food4Thought do të ofrojë vende pune dhe trajnime për punë.  Punë në serë, punë në shpërndarje, punë në paketim dhe transport, dhe më shumë.

Misioni i fermës është të sigurojë "punë të gjelbërta" të nivelit të hyrjes, të sigurta dhe të pastra për anëtarët e komunitetit.  Në mënyrë të veçantë, CT Food4Thought dëshiron t'u ofrojë këto mundësi punësimi atyre me aftësi të kufizuara zhvillimore, atyre që kanë qenë të burgosur më parë dhe atyre që janë të papunë si një mënyrë për të ofruar një rrugë për mundësi punësimi të nivelit më të lartë si në këtë industri ashtu edhe në të tjera, si: fushën e të ushqyerit, sigurinë ushqimore, menaxhimin e mjedisit dhe hortikulturës.

bottom of page